Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Snickarglädje

Publicerad 2008-08-28 20:15:20 i Hall,

Idag har firman Snickarglädje lovat att återkomma med ett förslag till ytterdörr. Det kommer antagligen inte vara gratis, eftersom vår dörr har specialmått och kan maximalt vara 190 cm hög. Den ska så långt det är möjligt i detaljer och beslag likna en dörr från tiden då torpet byggdes. Det enda som inte kommer att vara troget originalet är att dörren också ska vara isolerad.


Snart är hösten här..

Publicerad 2008-08-25 14:09:47 i Trädgården,

Snart är det höst och det känns som om säsongen har varit alldeles för kort.

Inför hösten har vi flera stora trädgårdsprojekt på gång, samtidigt som altanen ska bli klar och vi ska ordna med ytterbelysningen.

Getingarna har varit extra besvärliga i helgen och särskilt besvärliga har de varit mot min fru som blev stucken av en jordgeting i lingonskogen. Hela armen svullnade upp. På bilden nedan har hon precis kommit hem från skogen. ;o)

Brodera vitt på vitt

Publicerad 2008-08-19 21:47:59 i Antikt och historiskt,


Att brodera vitt på vitt är som att måla med ljuset. Så beskriver Marie-Noëlle Bayard den vita broderikonsten - broderie blanche - i den fina  "Brodera i vitt" boken. Hela sommaren har jag bläddrat i den, slukat bilderna och njutit njutit njutit. Boken är ett riktigt ögongodis och har fått mig att shoppa en liten broderisats och tro att jag kan lära mig hålsöm och allt vad det heter. Hoppas att jag under hösten ska kunna få ro i hjärtat och testa alla de tips och handfasta råd som ges i boken. 

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela