Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Romantiska tapeter, del 2

Publicerad 2008-03-29 19:46:48 i Övre hall,

image71
Lewis & Wood är en annan favorit när det gäller tapeter. De är otroligt personliga, charmiga och med en gnutta humor i dem. Jag är alldeles kolosalt förtjust i Adams Eden (bilden ovan). och fastän det kanske är lite fantasilöst skulle jag kunna tänka mig både tapet och gardinhängen på övervåningen i hallen i detta livsbejakande mönster.

Här är några andra lite skojiga mönster. Fisktapeten i fiskestugan, tapeten printroom (förförelsemotiv) som inspiration i sovrummet kanske, trädgårdsmotiven four seasons i gästhuset
image72 image73 image76

Ny ytterdörr blir säkrast

Publicerad 2008-03-29 19:25:24 i Huset,

image79

image78          image77

Photo: QvesarumVi behöver byta ytterdörr. När vi var på Solåkra i påskas besökte vi Qvarnarps Byggnadsvård ett helt fantastiskt ställe med säkert tusentals dörrar och massor med skojiga renoveringsprylar och kakelugnar. De flesta dörrarna var tyvärr innerdörrar. Vi kommer nog att specialtillverka en ny i stället. Snickarglädje i Gamla Stan i Stockholm låter tillverka dörrar, likaså Qvesarum byggnadsvård och Allmogesnickerier. Skaraborgs Specialsnickerier och Svangs Allmogesnickeri hittade jag via google och de har också ett utbud att välja emellan.

Jag tycker ju förstås att det vore fint med en pardörr, men vi har ganska lågt i taket och en enkeldörr med fönster i dagsläget så det är nog smidigast att ha något liknande. Men kanske låter sig maken inspireras av pardörren från Qvesarum eller färgbilden från Allmogesnickerier.

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela