Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Matlagningsinpiration

Publicerad 2009-02-26 15:12:09 i Kök,

Det finns fem olika kärleksspråk, varav ett är ord. Att uttala något är att befästa en tanke, förklara en känsla och göra sig förstådd. Vissa enskilda ord är associativa bilder i sig själv. Ordet Hallon betyder sol, värme och glädje för mig och lavendel likaså. Andra sommarord är basilika och citronmeliss.


Vad inspirerande att mötas av sådana ord i köket. Skulle kunna tänka mig några av örtnamnen ovanför vår fula järnspis i köket. Här är en av mina andra inspirationsbilder från en låda. Har tyvärr inte en aning om var den kommer ifrån.

Hall litterär

Publicerad 2009-02-25 00:18:01 i Hall,


Har botaniserat lite bland gamla inspirationsbilder och hittade den här. Hängare och text ihop, vilket jag tycker är en snygg kombination. Country By Mail har fina bokstäver i trä, så det kanske blir så här i vår hall på Solåkra i vår.

Puh, just nu har jag hur mycket som helst att göra på jobbet och det är svårt att hinna med bloggandet - fastän det är bland det roligaste jag vet. Vi ska träffa en snickare på lördag och jag hoppas, hoppas att han kan åta sig några av våra små byggprojekt på Solåkra.

Hett om öronen, tack

Publicerad 2009-02-22 18:43:59 i Badrum,Snön viner utanför huset och jag drömmer om att få krypa ned i ett hett bad. Helst förstås Vieques av Patricia Urquiola som hon ritat för Agape. Det här badkaret skulle passa i stilen både hemma och på landet.
Och visst har hon inspirerats av amerikansk vilda västern?

Gott om ytrymme i badrummet har vi tyvärr ont om både i stan och på landet, så det lär nog snarare bli ett sittbadkar från Nacka byggnadsvård eller ett kort badkar (bara 118 centimeter långt) på lejontassar från Finabadkar.

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela