Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Kan man få nog av rosor egentligen

Publicerad 2009-07-29 23:25:51 i Stadslivet,


De här vaserna har jag inte använt på ett tag, så det var riktigt kul att få fylla dem med rosor från mina föräldrars trädgård. Vaserna är från Paradisverkstan. I morgon eftermiddag bär det av till Solåkra. Vi hoppas kunna skörda potatis, morötter och rödbetor i helgen. Glädjer mig också till ett  besök av min syster och hennes familj som tittar förbi i morgon kväll.


Ljuvliga små rosor


Här fotograferade jag i kvällsmotljus vilket gav ett ganska coolt ljus i bilden, tycker jag själv. 
Bilden gör sig bättre i storformat...
 

Ynglingar och byster

Publicerad 2009-07-29 23:09:54 i Stadslivet,


Det är fantastiskt att få jobba mot en gemensam målbild. Att skapa ett hem med någon som drar åt samma håll. Maken och jag tänker ibland ruskigt lika. Och ibland är det den ena av oss som brinner för något särskilt. I vårt vardagsrum i stan har vi två nischer. Den ena pryds av en bronshäst som jag köpte i Kina för en herrans massa år. Den andra nischen har saknat något och maken har önskat sig en byst till nischen. I veckan kom ett mms från maken med texten: Vad tycks? och en bild föreställande en byst. Det tog ett tag innan jag såg att bysten var placerad i vår ena nisch. Den stilige ynglingen hade inhandlats i butiken Två sekler på väg hem från jobbet. Fint blev det eller hur?

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela