Bevarar vårt kulturarv


I fem veckor har vi lidit för att bevara kulturarvet. Det har nämligen idkats fönsterrenovering i vår lägenhet i stan. Lida är kanske ett starkt ord eftersom vi har sluppit trattar över fönstrena. Däremot har vi störts av stadslivet utanför eftersom de renoverat ytter och innerfönstrena separat. En-glas fönster isolerar absolut inget ljud. Och när det varit städgata utanför vårt sovrumsfönster har det låtit som de  haft en byggborstmaskin inne i sovrummet.

Men den som väntar på något gott.  Nu får vi nya väldigt fina dubbla ljudisolerande glas i innerfönstrena - specialbeställda fönsterkasetter från Osby. Vi behåller (naturligtvis) de vackra orignal spröjsade fönstrena med de i original handblåsta glaset på utsidan. Kärnvirke är grejer det. Våra fönster går faktiskt att renovera, trots det dåliga skicket

Det blir mer bullerisolerat (vi störs faktiskt normalt sett inte) och kommer att hålla värmen bättre, vilket är bra. För med våra stora fönster i det ganska stora vardagsrummet (40 kvm m 5 meter i takhöjd) kan det bli lite kylslaget på vintern. Det tar tid att renovera våra fina fönster och med allt regn har det varit en pärs för hantverkarna att få fönstrena torra.  Nåväl. Nu är vi inne på femte veckan och vi har inte fått alla fönster än. Men vi börjar närma oss slutet.