Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Adventstider

Publicerad 2009-11-28 19:23:33 i Jul,


Så är det, äntligen, första advent. Maken och jag åker traditionsenligt tidigt tidigt med bilen till Uppsala för att lyssna på fantastisk musik och få riktig julstämning i Uppsala domkyrka. Arla morgonstund ska vi upp för att få de bästa platserna i kyrkan, förstås. Jag brukar plocka med mig hembakta lussekatter som jag hade tänkt att baka idag. Men jag är bara så trött att jag inte mäktat med att baka. 

I Skansenbutiken kan man köpa Annica Wigers och Ninna Kapadias fina pepparkaksinspirerade mässingsljusstakar. Bilden är från Elle interiör.

...och lite julgranstips

Publicerad 2009-11-27 17:08:01 i Jul,Det är otroligt mycket jularrangemang. Den här veckan har haft en helt smockfull kalender - vilket också inneburit att bloggen blivit lidande...

I går kväll var jag på invigningen av Hotel Birger Jarls årliga julgransutställning - en tillställning där allehanda kändisar får klä var sin julgran efter eget huvud. Tillställningen brukar också locka mängder av kändisar. Happy Socks, kändisstylisten Jonas Hallberg, modemärket Pour osv osv.

  • Den vackraste granen enligt mitt tycke var Lotta Ahlvar på Moderådets vackra granklänning

  • Den bästa storyn bakom hade Sofie Gyllenhammar Mattson som ville ha ett snyggt emballage till granen för att lättare kunna transportera den hem efter inköp.

  • Men den allra roligaste, mest kreativa och svenskaste granen av dem alla måste ändå ha varit designern Nina Nurks julgran som en byggihop sats från det stora varuhuset med en beskrivning där både böner och tro fick plats.
Detalj av den fina byggsatsen

Julbordsinspiration, kanske

Publicerad 2009-11-27 16:54:32 i Jul,Härom kvällen var jag inbjuden till Orrefors Kosta Bodas stora flaggskeppsbutik här i Stockholm för att se deras julbord - dukade av en rad kändisar. Bland dem inredningsbloggaren Frida Berglund, H&Ms tidigare chefdesigner Margareta van den Bosch med sonen Martijn, Långbro Värdshus stjärnkock Fredrik Eriksson och hip-hopartisten Adam Tensta.

Det är en riktigt kul idé att låta kända personer duka ett bord med produkter ur företagets sortiment, men jag hade förväntat mig lite mer.

Bäst av alla bord (bild ovan) - och riktigt inspirerande - var Frida Berglunds bord. jag läser hennes blogg dagligen och även här levererade hon också på temat "Arctic Christmas" där hon anspelade på sitt norrländska ursprung med näver, trä och glas. Näverrenar och stjärnor från Nunc Inredning.


Margareta och Martijn van den Boschs bord med svart duk


Adam Tensta valde svart och rött


Fredrik Eriksson med naturliga material som mossa och äpplen

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela