Köksplanering


Vi är i desperat behov av nytt kök i stan. Det är tunnslitet, felplanerat, svårjobbat och jättefult, vilket vi stått ut med i tre år, knappt. Nu väntar vi på den tredje och sista offerten för att förhoppningsvis få ett nytt kök i vår! Hurra! 

Köket är till ytan ganska okej, dess styrka är det vackra fönsterpartiet med utsikt mot en grön gård och grannhusen, dess potential är två nischer med snedtak och dess begränsning är dörren och trappan till vinden.

Vårt hus är från 1913 och byggd i nationalromantisk stil. Området byggdes som en villastad med enfamiljshus. Därför fick fastigheterna heller inte ha fler än 1-2 kök. Nu blev vårt hus aldrig ett enfamiljshus, men fick följa regelverket ändå. Vår våning byggdes alltså som ateljévåning med serveringskök. Långt i från dagens önskemål om stora lantkök. Köket har m a o bara en bra vägg för köksslådor och spisar, den gamla serveringsytan samt på motsatt sida två tomma nischer, som tidigare varit förvaring tror vi. Genom att ta bort elementet under fönstrena, lägga värme under golvet och sätta skåp där kommer vi kunna få till ett fint parallellkök. 

Vi har inget utrymme för ett stort matbord, men en sittplats för två-tre stycken vill vi ändå få på den ena kortsidan. Via Trendenser hittade jag till DoorSixteens inlägg om matplatser (bilderna). Bordet Norbo från IKEA tillsammans med snygga Eames stolar är en riktigt fin kombination.



Läs flera av mina köksinlägg:
Stadslivet
Köksinspiration till landet