Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Bedårande bokklipp

Publicerad 2011-04-28 07:22:43 i Design Inredning,


Det verkar vara fler som faller för att skapa nya konstverk från klipp i tidningar och böcker. Vid ett spontanbesök på ett galleri längs Hornsgatspuckeln för någon vecka sedan fann jag det här bokhuset. Så otroligt fint, så detaljrikt så bedårande. Men får man göra så här med böcker?

Vårtecken 9: Växtkraft och värme

Publicerad 2011-04-25 06:37:00 i Trädgården,


Det var nästan omöjligt att välja bilder till den här veckans vårteckensutmaning. Med påskveckans värme har det satt full fart i trädgården. Krokusen som var i blom när vi kom för en vecka sedan har blommat över, björken (ovan) har börjat slå ut, likaså har syrénen fått blomknoppar (nedan) och rabarber samt gräslök är uppe (nedan). Djurlivet är också igång. Våra kompisar sädesärlorna är här, vi har skådat första grodan, rödhaken, koltrasten och stenknäcken och mängder av humlor och fjärilar. Det är inte bara vår - det är sommar.


Syrénknoppar

Humlor i påskliljorna

Krokus tidigare i veckan

Rabarber och gräslök

Svarta vinbär


Solåkra förra året samma vecka

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela