Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Höstpromenad i Haga

Publicerad 2011-11-26 09:15:49 i Stadslivet,


Vilken fantastisk höst. Lediga höstdagar avnjuts med långpromenader - här vid Brunnsviken och Hagaparken. Det är svårt att tro att vi snart är i december med gröna gräsmattor och blommande rabatter.


Miniorangeri

Publicerad 2011-11-22 15:46:10 i Trädgård: Prylar,


Ett orangeri har både jag och maken alltid drömt om. Men det kräver förstås daglig uppmärksamhet vilket inte funkar för oss just nu. Men ett litet, miniväxthus, som det här från Skavanker skulle göra sig fint i vårt matsalsfönster. Kanske lite knasigt att jag tänker på orangerier och odling så här en vecka före första advent - men det kan inte hjälpas. Idag har vi satt upp ljusslingan på balkongen och inventerat julpyntslådan. Och ja, vi ska njuta av att kunna dekorera som vi vill i år.

Hallon i november

Publicerad 2011-11-21 10:12:05 i Trädgården,


Gissa hur förvånad jag blev härom dagen när jag såg solmogna hallon på en buske - en vecka före A D V E NT! och i Stockholm dessutom. Här i området blommar rosorna fortfarande i veckan tog vi in pelargonierna. Det är svårt att komma i julstämning i år. Vi brukar annars knappt kunna hålla oss från julpyntet under november, men så icke i år. I veckan ska jag inspireras inför årets jul, med en tur på stan. Förra året hade vi mycket guld och rött, men i år är vi nog sugna på en jul i vitt, silver och grönt.

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela