Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Det krävs två för att dansa tango

Publicerad 2011-10-19 21:55:45 i Detaljer,


Jag är svag för nonfigurativ konst, grafiska former och färgkombinationer. Maken, däremot, dras mer åt antika oljemålningar och koppartick föreställande gubbar - helst med militära eller kungliga förtecken. Vårt hem innehåller båda typerna. Den grafiske formgivar-legenden HC Ericsons "Trådarbeten",  som just nu visas på Gallery Pascale slår an alla "köp-strängar" som finns i mitt estetiska universum. Jag bara älskar färgerna, formerna och virvliga sytråden. Vill ha.  

Dagens ros

Publicerad 2011-10-17 08:38:24 i Allmänt,


Om tre dagar börjar maken sin semester och jag om fem. Tio lediga veckor får jag och maken tillsammans med vår son. Det har gått 7,5 månad sedan vi träffade honom. Gissa om jag längtar? Dagens ros går därför till alla vännerna IRL och i cyberspace som delat glädjen med oss på ett sådant fantastiskt vis. Att dela glädje är sannerligen dubbel glädje.

Rosenskära

Publicerad 2011-10-14 07:40:00 i Trädgården,


De sista exemplaren av sensommarens tappra hjältar - Rosenskäran - blommar i rabatten på Solåkra.  En riktigt trevlig helg önskar jag.

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela