Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Come rain come shine

Publicerad 2012-06-30 16:42:35 i Trädgården,

Härligt att vara tillbaka på landet. Välkommen solen. Här är några ögonblicksbilder från tomten just nu.

Lupinerna bockar sig efter regnet. Förra året spred vi lupin kapslar över ett större område. Det blev precis som jag tänkte mig - ett blått hav med någon enstaka rosa eller vit.

Den vita rabatten med hostor har också tagit sig. Den som vuxit sämst är "t-rex" dvs den som på pappret ska bli störst. Det är ju detta som gör det spännande med trädgård. Du vet inte vad som händer på plats. Vilka som verkligen trivs.

Sköna dagar i Hornbaek

Publicerad 2012-06-26 11:11:12 i Resor,

image description
Semester i semestern. Så känns det efter att ha varit en dryg vecka i mina föräldrars sommarhus i Hornbaek, strax norr om danska Helsingör. Vackra vita stränder, nyponblomster med svag saltdoft och sommarlovsmiljö.


Och så kul att få visa sonen något som vi själva älskar. Och dopp i havet har det blivit. Friskt. Så där så fötterna hinner att domna av innan kroppen kommit i. Minns tillbaka på mina barndoms somrar. Då badade vi varje dag - "come rain, come shine" och tyckte också att somrarna var helt fantastiska. Sagt och gjort - trots initiala tvivel var det faktiskt helt underbart att bada. Vi tog varje tillfälle i akt, mellan skurarna.

Jag har bott i Köpenhamn under lite drygt tre år och fick många nära vänner. Och det är alltid så kul att se åtminstone några av dem när vi är där. Så också den här gången. Plus några kära släktingar också.

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela