Rosa-gula rabatten i juni


Först skulle det vara en vårrabatt och vi satte mängder av lökar, men så åt skogsmössen upp tulpanerna och vi tänkte om. Vår gula Renaissanceros Sophie  och gamla pionplantor fick sätta tonen till den nya - den rosa-gula rabatten. I tron att mössen också knaprat i sig lökarna också planterade vi de nya perennerna utan en tanke på lökarna.

Så det ser lite härligt vilt och galet ut just nu - så här i försommaren då tulpanerna (nästan) blommat ut och marken inte ännu är täckt av blommor.


Så här blir den rosa-gula rabatten.
De ljuvliga summerwindrosorna inköptes, vi flyttade pionerna som ändå aldrig blommat och placerade dem i bakkant (och köpte en ny på prov, vilket ser ut att ge resultat). Rabatten inleds med den gula rosen och avslutas med en Trädgårdshortensia.


Trädgårdshortensia
Hydrangea Macrophylla - Endless Summer "Twist n Shout" - bara namnet, som kommer att blomma i förhoppningsvis rosa (eller blått), beroende på jorden. Hortensian blir nog också vacker i höst då stjälkarna är rödanlupna och plantan skiftar i rött om hösten. Höjd och bredd cirka 1,5 meter.


Har äntligen också kommit till skott med att köpa Röd Rudbeckia Echinacea purpurea"Magnus" som jag önskat mig så länge. Hoppas att de kommer att bli små glada tillrop i den annars ganska söta rabatten.


Och så har jag införskaffat en Spansk näva Geranium Endressii som jag hoppas kunna täcka marken och fungera som kantväxt. Nå vi får väl se hur det blir.


#1 - - Monica:

Det där kommer att bli jättefint och passar så bra till ert fina torp!

Kram, Monica