Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Strimmor av ljus

Publicerad 2012-09-29 13:49:21 i Stadslivet,

Jag tar mig tid att titta utforska och njuta av det som finns omkring mig den här hösten. Ingen jäkt eller stress. Jag stannar upp, tänker och reflekterar. Jag ser hösten i all sin prakt. De små skiftningarna. Unnar mig mer spontana infall än vanligt. Anpassar dagen efter väder och humör. Mitt jobb är att ta hand om vår son. Det käraste vi har. Vilket privilegium.

Jag fascineras över ljuset och de skarpa skuggorna. Tillåter mig fångas av naturen. Söka Former och färger. Bedåras. Vilken lycka. Idag var det ljusstrimmorna i parken nära oss som fångade mitt intresse.Gammal kärlek rostar aldrig

Publicerad 2012-09-28 08:39:57 i Stadslivet,

Det har varit mycket glamour och festligheter den senaste veckan. I tisdags kväll var jag på förhandsvisningen av Bukowsiks vintage juveler visning. Så mycket fina kläder i fantastiska material fanns till beskådande.

Mitt hjärta fastnade dock för något helt annat. En vikvägg i svartvitt från Fornasetti. Men 15-20 000 i utrop känns lite mastigt just den här hösten. Men drömma kan man. och njuta av fägringen är ju också gratis.

Ikväll ska jag på tjejmiddag och i morgon på familjekalas. Trevlig helg.

Söndagsflanerare

Publicerad 2012-09-25 07:08:36 i Stadslivet,

Vilken fantastisk helg vi har haft. Frack-bal i Stockholms Stadshus med dans och besök av sonens farmor som reste upp till Stockholm enkom för att passa sonen. Så kul de hade. Min svärmor är helt fantastisk som leker otröttligt m S. På söndagen blev det brunch med föräldrarna hos oss.

Under söndagseftermiddagen följde sonen och jag farmor till tåget och fortsatte sedan att strosa runt i stan. Bland annat förbi Centralbadet.

Centralbadets park är en liten oas. Och är man, som jag, intresserad av jugendarkitektur, även en fröjd för ögat.

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela