Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Det är de Nationalromantiska detaljerna

Publicerad 2013-01-09 22:14:00 i Antikt och historiskt,

Jag erkänner villigt att jag är en riktig Hemnet-addict. Det är en gammal vana sedan vi letade lägenhet för en sex-sju år sedan, fast nu är det mest hus jag tittar på. Nej, vi vill inte flytta. Vi bor perfekt som det är just nu och trivs fantastiskt bra med allt. Men jag älskar verkligen detaljerna som finns i hus från 1900-1919, särskilt nationalromantiska sådanna.
 
Ibland har husen renoverats på ett sådant sätt att husets originalkaraktär helt försvunnit, vilket jag tycker är synd. Jag menar inte att man behöver ha mörkgröna eller vinröda väggar, bara för att det var den tids ideal, eller att man inte kan sätta in ett modernt kök om man önskar det. Man behöver inte heller ha det hela klassiskt och antikt. Men bor man i ett hus med den här karaktären, spelar det arkitektoniska huvudrollen. Antingen älskar man det, eller så ska man välja att bo någon annanstans, tycker jag.
 
Det här huset som säljs just nu via Skeppsholmen har detaljerna och känslan intakt. Kolla bara in alla fina detaljer.

Sovrummet klart

Publicerad 2013-01-07 21:12:00 i Allmänt, Sovrum,

God fortsättning på det nya året. Vi njuter av vårt nya sovrum. Det är vår tidigare matsal som nu blivit vårt sovrum i samband med att vi fick barn för ett drygt år sedan. Vi har valt att hålla det i samma färgskala som resten av lägenheten, med tyngpunkt på brunt och vitt med svarta och orange detaljer. Nja, så många orange detaljer är det kanske inte just nu.
 
Rummen i vår våning ligger i fil med skjutdörrar emellan. Eftersom vårt sovrum är i mitten lever vi för det mesta med öppna skjutdörrar. Så vi ville att sovrummet skulle kännas som en förlängning av vardagsrummet, inte minst eftersom vi har skrivbordet där. Det kan låta konstigt, men när man sitter i vardagsrummet nu, ser man knappt sängen. Och det vi oroade oss mest för när vi ändrade rumsfunktionerna, dvs den sköna öppna känslan som vi alltid älskat, har inte ändrats. Tvärt om. Med gardinerna i sovrummet har det blivit ännu - ja mysigare. 
 
Här är mitt inspirations collage för sovrummet.
 

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela