Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Snön är full av vatten

Publicerad 2013-03-31 08:31:35 i Huset,

Det bästa med den här påsken är att vi är tillsammans, sa maken. Och jag kan inget annat än att hålla med. Först insjuknade sonen i magsjuka och resan till landet fick skjutas upp. Trist ja, men mest för Sonen som nu fyra dagar senare fortfarande inte är bra. Pappan förkyld och hängig. Och väl på plats här på påskafton lägger hydroforen helt sonika av.

Finaste svärföräldrarna lägger allt åt sidan och kommer ut med dricksvatten och försöker laga. Och jag ställer mig och tillverkar vatten av snö. Tack och lov finns det rejält med snö här.

Så tänker jag på alla gånger som jag varit utan rinnande vatten. Hur man gör för att hushålla, hur man diskar, borstar tänderna, lagar mat osv. Det sitter där. Erfarenheten. Dricksvatten till en sak och naturvatten till skölj o disk. nyttigt. 5 liter blir helt plötsligt mycket när det ska tillverkas av snö. Något som annars ganska obemärkt används för att spola i toaletten. Som sagt nyttigt.

Nu hoppas jag ändå att vi kan hitta en elektriker som kan hjälpa och att vi kan få igång pumpen.

Trädgårdslängtan

Publicerad 2013-03-27 16:10:00 i Trädgårdsdesign,

Finns det något vackrare ord, ja mer passande ord så här års än just trädgårdslängtan. För den är här, bor här och gör sig påmind hela tiden. Ögonen dras till det som är grönt och til det som har ett uns av färg. Och solen, denna livgivare.
 
Kroppen törstar efter ljus och värme. Att bli uppvärmd. Att slippa jackor, halsdukar, mössor och vantar. Få luft på huden. Att inte frysa. Att få gå ut, gräva i jorden, odla och se saker växa. Att ta fram cykeln, cykla och känna hur solen värmer i ryggen, sitta vid en husknut i lä och dricka en kopp kaffe. Livet. Landet. Ledighetsparadiset.
 
Den här bilden, med Djurgårdsgröna slitna stolar, växtplanscher på väggen slår an just de här strängarna. Odlingsglädje, trädgårdslängtan, vårkänslor. Foto av Maria Richardsson / Nordic Design Collective. Gillar särskilt den fina tavlan Handpicked Objects och fina fjärilshandduken. Tipstack till bloggen Husligheter för inspirationsbilden jag inte kunnat släppa på flera dagar.

Äng

Publicerad 2013-03-24 14:53:00 i Detaljer,

 
 
Kan man verkligen ha för många vaser?  Ett för varje typ av bukett kanske är något att sträva efter. Och då vet jag precis vilken vas jag behöver. För jag har vackra vaser för stora buketter och vaser för höga, men däremot inte någon som passar få. Så där när man bara vill köpa några ranunklar, eller några supertulpaner, eller trädgårdens första ros. Någon pysslig människa som står och fixar med blomster i en oasis är heller inte riktigt min grej.
 
Eva Schildts nya vas "Äng" i glas och mässing för Klong har hamnat på min önskelista. Jag gillar den cylinderformade vasen och det vackra mönstret på insatsen i mässing. Vasen kostar strax under en tusenlapp.
 
Nu vill inte bloggverktyget länka, så här är länken till vasen. http://www.klong.se/?p=4518

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela