Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Som ett hav

Publicerad 2014-03-30 13:02:24 i Allmänt, Stadslivet,


I närheten av vårt hem kan man få uppleva detta. Ett hav av scilla i backen ned mot slänten. En lång stud stod jag och bara lät ögonen vila på allt blått. Ta in. Se ända in i den bakre delen av globen. Blev nästan färgbländad av prakten. Underbart. Det blir inte mer vår än så här. 

Mellan säsongerna

Publicerad 2014-03-15 14:56:44 i Allmänt, Trädgården,

Vilken härlig helg vi har på landet. I morse när jag tittade ut var jag extra tacksam över att jag inte bytt till sommardäck än. Här var det snöstorm. Igår däremot var det skönt. +11 grader och sol. Så vi flyttade ut utemöblerna och fikade i solen. 

1. Utemöblerna på plats 2. Rabarber och ogräs frodas i vårvärmen 3. Vi har flyttat ut sängarna till gästhuset 4. Snödroppar 5. Snöstorm 6. Krokus 7. Min dagliljerabatt 8. Sonen och jag var ute hela dagen medan maken jobbade 9. Och så planterade jag 40 talet påskliljor vid husväggen. Rekordtidigt

Publicerad 2014-03-02 16:18:06 i Allmänt,


Ganska spontant bestämde vi oss för att åka till landet över helgen. Vi har aldrig öppnat upp Solåkra redan i februari. Men en snöfattig vinter i kombination med plusgrader gjorde det hela till en attraktiv helgaktivitet. Så det blev det. 

Det är alltid lite pirrigt att öppna ett hus som stått tomt i närmare ett halvår. Har träd ramlat ned? Har vi haft möss i huset? Funkar frysen? bor det Grävlingar under grunden? Eller är det någon annan obehaglig överraskning som väntar. Men den här gången såg allt bra ut. Ja och så var det dessa mullvadshögar då förstås. Trettiotalet. 

Och så ogillar jag kyla. Har kylfobi. Kylpanik. Packar alltid varma flieströjor, halsdukar och varma tofflor. Bävar för kalla timmar före det blir varmt. Undviker drag. Men vårt hus blir varmt ganska fort. Och med den nya kaminen går det ännu snabbare. Efter knappt två timmar var det härligt inomhus. 


Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela