Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Vårtecken: Väderlekskartan

Publicerad 2009-03-30 15:21:05 i Trädgården,


Trodde att jag skulle publicera ett trevligt vårtecken från Solåkra idag. Men att möta snöklädd mark med febersjuk make fick mig att tappa sugen. Dessutom hade rådjuren ätit upp alla mina fina snödroppar och krokus lökar - kvar vid husknuten låg någon enstaka stackars avhuggen snödroppe.

I morse slog jag upp tidningen och fick se det bästa vårtecknet. Grönt, inte blått,  i väderlekskartan. Dessutom toppar svenska dagbladet med ett reportage om våren i tidningen. Lovely. Det ska visst bli uppåt en 15 grader varmt i veckan. Det är väl ett vårtecken om något.


Förra veckans vårtecken

Det är Viveca som ligger bakom bloggen Humlebacken, som initierat utmaningen att  fotografera ett vårtecken under helgen och publicera detta idag. Här är flera vårteckensbloggare

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela