Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Alla helgons dag

Publicerad 2009-10-30 16:13:54 i Allmänt,Tänd ett ljus till minne av nära och kära, står det på den ask jag fick i går morse på väg till jobbet. Det är svenska kyrkans kampanj i Stockholm för att uppmärksamma det traditionella Alla Helgons Dag-högtiden.

Jag gillar kampanjen rakt av. De vackra förpackningarna, påminnelsen om vårt behov av ljus, om det kristna budskapet. Inga pekpinnar eller tyckandet om Halloween-firandet, utan värdigt, stilla och kraftfullt.

I helgen ska jag tända mina ljus och tänka på mina kära avlidna släktingar - och särskilt på min älskade farmor Margot - min förebild.


Ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det - johannesevangeliet kapitel 1 vers 5

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela