Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Julshopping i London

Publicerad 2010-12-23 10:29:00 i Resor,


London har en alldeles speciell plats i mitt och makens hjärta. För fem år sedan friade han till mig där och sedan dess brukar vi fira årsdagen i december där med lika delar julklappsshopping, kulturoch god mat och dryck. I år utforskade vi stadsdelen Belgravia som har en hel del spännande inrednings och antikvitetsbutiker. Och gatorna runt Notting Hill. Och jag blir alltid så otroligt inspirerad av utbudet. På kultursidan blev det dels ett besök på Tate Moderns utställning om Paul Gaugin, Victoria & Albert Museum och National Gallery (ovan), och ett dagligt besök på favoriten Fortnum & Masons julavdelning bland annat. Lunch högst uppe på Harvey Nicols och middag på klassiska Wolseley med efterföljande drinkar på The Ritz hör också till traditionerna. Vi bodde på Cadogan Hotel på Sloane Street och avnjöt Afternoon-Tea sista dagen.
 
Fortnum & Masons julavdelning samt Afternoon Tea på Cadogan Hotel

Maken i Belgravia

 
Fantastisk julskyltning i blomsterbutik på Sloane Street

Lacksvart och guld på klassiska Wolseley

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela