Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Jul i vitt, grönt och guld

Publicerad 2010-11-28 16:23:59 i Design Inredning, 

  
Jag faller pladask för en viss typ av hem. Som det här, från Sköna Hems reportage "Diskret jul" i senaste numret, där man blandar antikt och nytt i en, enligt mig, smakfull blandning. Neutrala och naturliga färger som bas kryddat med guld och grönt. Fast i mitt eget hem vill jag ha mera rött till jul. 

I morse åkte vi, traditionsenligt, till Uppsala Domkyrka för adventsgudstjänst följt av en tur på marknaden med tillhörande lunch på Ofvandahls konditori. Och det kunde inte vara mer julkänsla: Minus 7 grader, sol och snö med en marknad innehållandes både hemlagad mat och hemknådade hantverk. Riktigt fint. Julmarknaden i Uppsala kan varmt rekommenderas - och adventsgudstjänsten också.


"Sions dotter, lyft din panna!
Himmelriket är dig när´.
Jubla högt ditt hosianna!
Se, din Konung nu är här!
Gud sin Son till jorden sänt,
fröjda dig, det är advent!"

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela