Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Nya höstvanor

Publicerad 2010-09-29 07:49:04 i Stadslivet,


Hösten är här. Temperaturmätaren visar på 4,5 grader ute och det börjar bli dags att sätta på elementen. Kroppen har inte riktigt vant sig vid kylan än och hela omgivningen är förkyld, verkar det som. Hösten är för mig en nystartsperiod. Det hänger säkert ihop med gamla skolstartsvanor och det är ofta under hösten som jag tar tag i saker - förändrar vanor och satsar på något nytt.

Nu om en liten stund ska jag iväg på min tapetserarkurs - jag har tagit semester 6 onsdagsförmiddagar för att göra klart min stol och det är så kul. Jag är en riktig kontorsråtta och lite av en arbetsnarkoman och har svårt att komma ifrån jobbet på kvällarna. Att ta ledigt för att göra något onyttigt kul mitt i veckan har fört med sig en hel del bra saker. Som att inte ägna all aktiv tid åt jobbet på vardagarna, utan att skapa utrymme att reflektera över det som är viktigt i livet: min man, mina vänner, familj och att bara vara hemma.

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela