Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Kartöverraskning

Publicerad 2011-08-28 17:27:46 i Vardagsrum,


Med sig hem i fredags hade maken ett inslaget paket som visade sig vara ett handkolorerat kopparstick, "REGNI SUECIAE" av Johan Baptista Homann från 1700-talets första hälft. Bilden föreställer Konungariket Sverige vid den tiden och med på bilden är Finland och Baltikum, men däremot inte Norge och Danmark. Lite ovanligt att se vår region avbildad med Östersjön i fokus. 

Vi har länge letat efter en äldre karta att hänga upp på Solåkra. Det är ett sådant tidsdokument över den tiden. Glädjer mig till att få den på sin plats i vardagsrummet.

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela