Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Fil och egen svartvinbärssylt

Publicerad 2011-07-26 19:20:12 i Allmänt,


I valet mellan saft och sylt blev det svartvinbärssylt av våra egna bär. Kanske var det också lite brist på fantasi, men den legendariska Hirams recept är lika enkelt som gott och påminner om min barndoms somrar. Sylt på rostade smörgåsar i sällskap av en kopp nybryggt te eller som här i lunchfilen. I helgen kokade jag sylt och hade med som present när vi besökte vännerna M&B, och bilden den har M tagit.

Världens bästa svartvinbärs sylt tar bara 15-20 minuter att göra - om bären är rensade. Har du inte receptet, så kommer det här:

2 liter svarta vinbär kokas i 15 minuter tillsammans med 
1 liter vatten.
2 liter socker röres ned i kastrullen till allt socker smält.
Häll upp på väl rengjorda burkar
Klart! 

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela