Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Det är de Nationalromantiska detaljerna

Publicerad 2013-01-09 22:14:00 i Antikt och historiskt,

Jag erkänner villigt att jag är en riktig Hemnet-addict. Det är en gammal vana sedan vi letade lägenhet för en sex-sju år sedan, fast nu är det mest hus jag tittar på. Nej, vi vill inte flytta. Vi bor perfekt som det är just nu och trivs fantastiskt bra med allt. Men jag älskar verkligen detaljerna som finns i hus från 1900-1919, särskilt nationalromantiska sådanna.
 
Ibland har husen renoverats på ett sådant sätt att husets originalkaraktär helt försvunnit, vilket jag tycker är synd. Jag menar inte att man behöver ha mörkgröna eller vinröda väggar, bara för att det var den tids ideal, eller att man inte kan sätta in ett modernt kök om man önskar det. Man behöver inte heller ha det hela klassiskt och antikt. Men bor man i ett hus med den här karaktären, spelar det arkitektoniska huvudrollen. Antingen älskar man det, eller så ska man välja att bo någon annanstans, tycker jag.
 
Det här huset som säljs just nu via Skeppsholmen har detaljerna och känslan intakt. Kolla bara in alla fina detaljer.

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela