Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Pioner

Publicerad 2013-07-01 22:03:37 i Trädgårdsdesign,

Nu vet jag. Det är en myt att man inte kan flytta pioner. När vi lämnade landet för två veckor sedan hade våra gamla pionbuskar massor med knoppar. Det är första gången sedan vi flyttade in på Solåkra.

Jag älskar pioner och därför har jag hoppats och längtat varje år. Förgäves. Så flyttade vi dem förra säsongen och vips. Nu är det knoppar.

Bilden är tagen på Skansen under förra veckan. Här håller pionerna på att blomma över. Ser fram emot att komma till landet och förhoppningsvis njuta av pionblom - om inte rådjuren ätit upp dem vill säga.

Kommentarer

Postat av: Monica

Publicerad 2013-07-01 23:40:45

jadå, pioner går att flytta. Men det kan ta ett tag innan dom etablerar sig! Dina har nog hamnat alldeles rätt, grattis!
Kram, Monica

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela