Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Snön är full av vatten

Publicerad 2013-03-31 08:31:35 i Huset,

Det bästa med den här påsken är att vi är tillsammans, sa maken. Och jag kan inget annat än att hålla med. Först insjuknade sonen i magsjuka och resan till landet fick skjutas upp. Trist ja, men mest för Sonen som nu fyra dagar senare fortfarande inte är bra. Pappan förkyld och hängig. Och väl på plats här på påskafton lägger hydroforen helt sonika av.

Finaste svärföräldrarna lägger allt åt sidan och kommer ut med dricksvatten och försöker laga. Och jag ställer mig och tillverkar vatten av snö. Tack och lov finns det rejält med snö här.

Så tänker jag på alla gånger som jag varit utan rinnande vatten. Hur man gör för att hushålla, hur man diskar, borstar tänderna, lagar mat osv. Det sitter där. Erfarenheten. Dricksvatten till en sak och naturvatten till skölj o disk. nyttigt. 5 liter blir helt plötsligt mycket när det ska tillverkas av snö. Något som annars ganska obemärkt används för att spola i toaletten. Som sagt nyttigt.

Nu hoppas jag ändå att vi kan hitta en elektriker som kan hjälpa och att vi kan få igång pumpen.

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela