Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Äppelblom på Svindersvik

Publicerad 2013-05-27 06:16:00 i Antikt och historiskt, Resor, Trädgårdsdesign,

Vilken härlig helg det har varit. Sol och sommarvärme. I lördags hade jag och Sonen picnic vid Ulriksdals Slott med sitt fantastiska orangeri och i söndags tog vi bilen till en av mina favoritplatser - den fina rokokogården Svindersvik. Svindersvik drivs av Nordiska museet och ligger fint vid vattnet i Nacka. Det är unikt på flera sätt. Unikt välbevarat och så unikt för att det är en av de mest väl bevarade sommarställena från 1700-talet. Själva gården kan man besöka under sommaren, juni-augusti, men caféet är öppet redan nu.
 
Här står de på rad - äppelfröknarna: Signe Tillish, Astrakan, Åkerö med flera. Och nu blommar det alldeles ljuvligt.
Som snö
Ett helt träd fyllt av gräddvita blommor

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela