Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Säsongsavslut

Publicerad 2013-11-11 07:10:33 i Allmänt,Det är alltid med dubbla känslor som vi stänger Solåkra för säsongen. Och ett digert schema

Det känns tråkigt att det dröjer så lång tid till nästa gång och samtidigt skönt att få mer tid i stan. För bara en dryg månad sedan njöt vi sensommardagar i sol och med höstens färger i full prakt. Den här gången möttes vi av regn och inte ett blad kvar på träden. Krattning stod högst upp på att-göra-listan. Och krattning blev det. Skönt att få vara ute och röra på sig tycker jag, trots ett lätt duggregn. 

Och så fick vi anledning att elda i vår nya kamin på övervåningen. Jisses så effektiv. Den värmer hela övervåningen och håller värmen i många timmar. Underbart. Det är vår goda vän "snickar-Leif", som egentligen är målare, som hjälpt oss borra nytt hål och få den på plats, med ny skyddsplåt.   Och så nyslammad och nymålad vägg. Och ute i gästhuset satt en present. Ett älghorn. Precis perfekt. 

Här är min instahelg

Kommentarer

Postat av: Monica

Publicerad 2013-11-11 16:47:24

Ja, jag förstår hur du känner det...minns när vi hade sonmmarstuga! Det ser verkligen höststädat ut på sista bilden!
Så härligt med kaminen, den sprider en sådan hemtrevnad!
Ha det så gott, kram, Monica

Svar: Det finns verkligen fördelar med två hem och fördelar med åretrunthus. och baksidor. Ja, kaminen är redan en favorit. Önskar dig en trevlig kväll.
Ledighetsparadiset Solåkra

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela