Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

The point of no return

Publicerad 2008-07-30 19:19:12 i Gästhuset,

Altanen vid gästhuset börjar på allvar ta form och nu under den kommande helgen blir vi ganska klara. Vi har pratat och resonerat lite kring hur det ska se ut runt hela huset. Vi båda är ju ganska förtjusta i engelska trädgårdar - inte minst efter ett besök på Fredensborg Slot i Danmark i somras (bilder kommer snart) men frågan är hur mycket engelsk och dansk frodighet du kan få i växtzon 4-5 som det är på Solåkra i södra Östergötland?

Hur som helst kan jag tänka mig klättrande klematis eller kanske kaprifol vid ena knuten och sen kanske löjtnantshjärtan eller schersmin av något slag och lägre växtlighet. Men det är bara mina spontana tankar. Får klura på det och återkomma. Vid entrén till gästhuset kommer vi sätta plattor och gräva ut lite eftersom det är ganska ojämnt och jorden har gått upp på huset. Dessutom blir det en bra plats för ett evt utekök eller stolplats i skuggan under körsbärsträdet.

Bild från House to Home

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela