Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Matlagningsinpiration

Publicerad 2009-02-26 15:12:09 i Kök,

Det finns fem olika kärleksspråk, varav ett är ord. Att uttala något är att befästa en tanke, förklara en känsla och göra sig förstådd. Vissa enskilda ord är associativa bilder i sig själv. Ordet Hallon betyder sol, värme och glädje för mig och lavendel likaså. Andra sommarord är basilika och citronmeliss.


Vad inspirerande att mötas av sådana ord i köket. Skulle kunna tänka mig några av örtnamnen ovanför vår fula järnspis i köket. Här är en av mina andra inspirationsbilder från en låda. Har tyvärr inte en aning om var den kommer ifrån.

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela