Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Townhouse i Lärkstan

Publicerad 2010-04-29 00:06:14 i Antikt och historiskt,


Lärkstan är min absoluta favoritstadsdel i Stockholm. Området byggdes omkring 1911-1913. Det är som en liten oas mellan den trafikerade Valhallavägen och Karlavägen starkt inspirerad av engelsk arkitektur med slingriga gator, en motreaktion mot breda och raka boulevarder. Bostadsområdena skulle anpassa sig efter naturen och inte tvärt om ansåg stadsarkitekten P-O Hallman som själv byggde ett hus i området och flyttade hit. Det är som en stad i staden med smala och slingriga gator, där varje hus är tänkt att rymma endast en familj. Ett townhouse med självaktning har naturligtvis också en egen miniträdgård. Jag och maken är väldigt förtjusta i Nationalromantiken och vi bor själva i ett hus från byggperioden. Den som har 45 miljoner på kontot kan få ett eget townhouse i lärkstan där de bevarat den ursprungliga stilen, med förkärlek för det orientaliska och det fornnordiska på en och samma gång.


Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela