Fil och egen svartvinbärssylt


I valet mellan saft och sylt blev det svartvinbärssylt av våra egna bär. Kanske var det också lite brist på fantasi, men den legendariska Hirams recept är lika enkelt som gott och påminner om min barndoms somrar. Sylt på rostade smörgåsar i sällskap av en kopp nybryggt te eller som här i lunchfilen. I helgen kokade jag sylt och hade med som present när vi besökte vännerna M&B, och bilden den har M tagit.

Världens bästa svartvinbärs sylt tar bara 15-20 minuter att göra - om bären är rensade. Har du inte receptet, så kommer det här:

2 liter svarta vinbär kokas i 15 minuter tillsammans med 
1 liter vatten.
2 liter socker röres ned i kastrullen till allt socker smält.
Häll upp på väl rengjorda burkar
Klart! 
#1 - - Monica:

Både gott och nyttigt - kan det bli bättre?

Kram, Monica

#2 - - Aggie:

Mmmmm, ser gott ut och vilka fina etiketter du har gjort!

Agnetakram

#3 - - Ledighetsparadiset Solåkra:

@Agneta: har alltid drömt om egna etiketter - lagom pyssligt för mig