Pyssel nässelsoppa

Nässelsoppa


Nässelsoppa är bland det godaste man kan äta så här års. Visst påminner det en del om spenatsoppa men har en mer utvecklad smak. Grönare. Och så kan man förena nytta med nöje. Här på Solåkra har vi rätt rejält med nässlor, så soppa fick det bli. Här är mitt recept



Nässelsoppa 
Skölj nässlorna rena från sand. 2 liter späda nässlor kokas i fem minuter med 
0,5 liter vatten och lite salt
Finhacka nässlorna och spar vattnet.
Smält 1 matsked smör och vispa ut 
3 msk vetemjöl och späd med nässelvattnet. Späd med ytterligare 0,5 l vatten och tillsätt 2 buljongtärningar (kycklingbuljong alternativt grönsaksbuljong) 
Låt koka i fem minuter. 
Tillsätt nässelhacket och en skvätt grädde. Servera med nymalen svartpeppar och gräslök. Har man en skvätt sherry hemma så kan man slå i lite. 

Njut!
#1 - - Monica:

Visst är det gott med nässelsoppa! Jag gör ungefär som du, men jag har inte grädde i. Kanske skulle man prova det? Har lite kvar i frysen efter Valborg, ska försöka med lite grädde i den...
Kram, Monica