Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Gäster i gästhuset

Publicerad 2013-07-26 08:47:00 i Gästhuset,

 
Nu är gästhuset så gott som klart. Det är förstås detaljer som saknas. Några lampor, avlastningsytor och några skojiga "features" som flera horn, kanske även en takkrona, några lampetter i trä, prydnadskuddar till sängarna, lyktor och jaktdetaljer. Men stommen är klar. Vi har redan haft övernattande gäster och i eftermiddag kommer nya kära vänner på besök. Älskar det.
 
Och det bästa är att vårt gamla röda överkast från Walles och Walles, som aldrig riktigt passat in hos oss i stan, nu äntligen fått en plats där de fungerar. Gardinerna är i lin och från Åhléns, golvlampan från IKEA, sängarna och kuddarna i stolarna från jysk och mattor vävda av gammelfarmors väninna Ellen. Korgstolarna är ärvda från mina föräldrar. Hornet i hörnan är från en resa i Skottland.
Under spegeln tänker vi oss en lite mindre byrå, tillsvidare får brickbordet stå kvar.
Krokar, som de tidigare ägarna lämnade kvar i stora huset, har fått flytta hit.
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Monica

Publicerad 2013-07-26 11:12:17

Fint! Förstår att era gäster trivs!
Kram, Monica

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela