Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Radio i retrostil

Publicerad 2009-04-28 20:18:52 i Allmänt,

För att vi inte ska vara helt isolerade i vårt lilla torp har vi idag inhandlat en radio i retro stil. Nu kan vi hålla hos helt informerade om hur svininfluensan utvecklar sig, några vinklade reportage från Dagens Eko, Dagens dikt, SMHIs gissningar om vädret och annat skoj.

Nya dörren är på plats

Publicerad 2009-04-27 23:16:51 i Huset,

Första lagret gul linoljefärg är målad på den nya dörren. Äntligen. Det känns så skönt att kunna stänga en dörr och inte ha ett hål i golvet och en trasig tröskel! Vår snickare har dokumenterat arbetet och skickat oss bilderna.

Ja nog behövde både tröskel, golvdelar och dörren bytas...
Dörren borta


Dörr och golv på plats


Första lagret målat.

Vårtecken 6: Matta av vitsippor

Publicerad 2009-04-27 21:35:20 i Trädgården,

Vitt, vitt, vitt. Som en matta av vitsippor är hela trädgården på Solåkra. Det är bedårande och jag kunde inte annat än att göra en serie av vitsippebilder. Svenskare än så här blir det inte. Man skulle kunna tro att Östergötland, som är längre söderut än Stockholm, skulle ha kommit längre. Men så är det inte. Stockholm är i zon 3 och på Solåkra har vi zon 5. Det innebär i praktiken att våren kommer cirka en vecka senare på landet. 

Från fönstret i övre hallen håller jag dagligen koll på körsbärsträden. Så här långt hade körsbärsblommen kommit i söndags kväll.


Mitt första vårtecken
Mitt andra vårtecken
Mitt tredje vårtecken
Mitt fjärde vårtecken
Mitt femte vårtecken

Det är Viveca som ligger bakom bloggen Humlebacken, som initierat utmaningen att  fotografera ett vårtecken under helgen och publicera det på måndagar - idag tisdag. Här är flera vårteckensbloggare

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela