Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Tredje veckan

Publicerad 2009-09-30 10:22:39 i Allmänt,

Jag är bara så jättestolt över mig själv. Två gånger i veckan tredje veckan i rad har jag pallrat mig i väg till träningen. Det syns inte på vågen, men jag känner att min kropp känns fastare och mer slimmad. Vilken kick. I morse var det bodypump med den energiska Ninni. Jag kämpade på trots blodsmak i munnen, för inte kan man väl lägga av när Ninni kör med tre gånger så mycket vikter på stången och ser glad ut.  

För 7 år sedan var jag i topptrim. För mycket jobb och stora turbulenta förändringar i mitt liv gjorde att jag prioriterade bort träningen och viktkollen. Sakta men säkert har kilo på kilo adderats. Gränsen är nådd. Nu ska förändringar till. Jag har blivit motiverad. Så  i helgen har jag bestämt mig för att sätta igång med viktväktning också. Ett steg i taget.

Var tredje vecka som jag kör minst två gånger i veckan ska jag unna mig något lite lyxigt. Jag funderar på ett par snygga skor...

Uppfräschning

Publicerad 2009-09-28 16:41:31 i Stadslivet,


I tre års tid har vi letat efter ett skrivbord till lägenheten i stan. Vi har dammsugit alla auktioner och hållt ögonen öppna i butiker, men inte hittat något. Nu i helgen slog vi till på Beryll-spotar till vår nya klädkammare och till den inre hallen samt skrivbordet Linnarp båda från IKEA.

Köksblandare

Publicerad 2009-09-27 14:28:30 i Kök,


Blandaren Herbeau de Dion från Badex ser kul ut
I väntan på offert nummer två från en köksleverantör surfar vi runt efter att hitta de rätta detaljerna. Köksblandare är inte det lättaste. Vi kommer att göra ett ganska klassiskt kök som passar in i sekelskiftesmiljön, men både maken och jag är inne på att kanske ha en modernare blandare. Utbudet är som sagt gigantiskt. Här är de jag gillade spontant i första ronden.


FM Mattssons Garda II


Gustavsberg - Skandic Island


Strand - Chang


Tapwell Domino - Dom 176


Mora - Styxx

Igår ägnade jag ett antal timmar åt att kolla spisar och ugnar - det lutar åt induktionshäll, vilket innebär att vi behöver nya kastruller och grytor.

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela