Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

City chic trädgårdsslang

Publicerad 2012-01-21 14:22:20 i Trädgård: Prylar,


Så här i slutet av januari väcks trädgårdsplaneraren till liv igen. Med senaste numret av "Allt om Trädgård" och Garden Glorys trädgårdsslangar, för glamorösa människor med skitiga naglar är jag redo för planering. Visst är det kanske onödigt att lägga pengar på en snygg slang, men tänk så glad jag kommer att bli varje gång det är dags att vattna.  Den här åker upp på önskelistan direkt. Tipstack till Trendenser.

Snöbär på bar kvist, ja visst

Publicerad 2012-01-07 11:03:30 i Trädgårdsdesign,


Som en mobil, molekylmobil, planeter eller små vita ballonger i klunga. Snöbär på bar kvist förtjänar ett bättre rykte. Snöbär  (Symphoricarpus rivularis) är lättodlad, tät och lättskött och har använts flitigt i långa långa häckarrangemang runt kommunala planteringar under min uppväxt. Jag har sett för mycket, och därför har växten förpassats till min "otänkbarhetslåda" i växtlistan. Men så i går när jag besökte Skansen med sonen samt hela systerns familj och fick se en lagom dos snöbär på bar kvist mot blå himmel - ja då var jag beredd att omvärdera busken. Den har ju ett fantastiskt vintervärde. Kanske skulle man odla Snöbär som solitär som blickfång under vintrarna? Vad tycker du om Snöbär?
Fina kärvar på Skansen

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela