Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Potager i högsommar

Publicerad 2013-07-27 09:06:00 i Trädgården,

 
Bondbönor i blom. Ärtor, brytbönor, mangold, potatis och smultron skördas dagligen. Och Humlen har klätt in entrén till potagern. Nu är det gott att vara här. Älskar den här perioden, då allt är skördeklart och matlagningsinspirationen finns utanför dörren. Plockar generöst av kryddorna, både i matlagningen och som dekoration. Härliga högsommar.
Smultron
Squashblommor

Gäster i gästhuset

Publicerad 2013-07-26 08:47:00 i Gästhuset,

 
Nu är gästhuset så gott som klart. Det är förstås detaljer som saknas. Några lampor, avlastningsytor och några skojiga "features" som flera horn, kanske även en takkrona, några lampetter i trä, prydnadskuddar till sängarna, lyktor och jaktdetaljer. Men stommen är klar. Vi har redan haft övernattande gäster och i eftermiddag kommer nya kära vänner på besök. Älskar det.
 
Och det bästa är att vårt gamla röda överkast från Walles och Walles, som aldrig riktigt passat in hos oss i stan, nu äntligen fått en plats där de fungerar. Gardinerna är i lin och från Åhléns, golvlampan från IKEA, sängarna och kuddarna i stolarna från jysk och mattor vävda av gammelfarmors väninna Ellen. Korgstolarna är ärvda från mina föräldrar. Hornet i hörnan är från en resa i Skottland.
Under spegeln tänker vi oss en lite mindre byrå, tillsvidare får brickbordet stå kvar.
Krokar, som de tidigare ägarna lämnade kvar i stora huset, har fått flytta hit.
 
 
 

Gästhusrabatterna

Publicerad 2013-07-26 07:52:00 i Gästhuset,

 
Området utanför gästhuset hör till de omöjliga och mest eftersatta områdena. Vi har gjort en hel del, men det är ett work i progress. Jämnat ut marken och satt marksten, trampsten, planterat hjärtbergenia i slänten och så mitt timjansprojekt runt körsbärsträdet.
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela