Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Heja heja Sköna Hem

Publicerad 2012-10-30 15:57:00 i Design Inredning,

 
Tidningen Sköna Hem har verkligen en inspirerande hemsida. Deras inspirationsgallerier är lättnavigerade, inspirerande och kul. Här har jag valt ut några av mina favoriter från inspirationsgalleriet Orange som inspiration kring hur man kan använda färgen orange i inredningen.
 
Ovan: Sköna Hem / Stram 20-talsvåning
 
 
 

Mellan höst och vinter

Publicerad 2012-10-28 18:49:53 i Stadslivet,

Vilken vacker förmiddag. Krispig luft, sol och natur i gränslandet mellan höst och vinter. Var årstid har sin charm även om odlingsårstiderna hör till mina favoriter. Men en snöig vinter är förstås också härlig.

När jag föredrar te framför kaffe och blir sugen på Haribo-nappar, då vet jag att det är förkylning på gång. I helgen har hela familjen varit krasslig. Sonen redan i torsdags. Maken och jag i går. Energinivån har m a o inte legat på topp precis. Men en liten promenad med hela familjen blev det i går och i förmiddags en tur med sonen. Och så har vi bakat sockerkaka med äpplen från mina föräldrars tomt. Gott.

På torsdag börjar jag att jobba igen. Det känns både kul och lite pirrigt. Mitt jobb är både stimulerande och krävande och jag blir lätt uppslukad. Jag kommer få öva mig rejält på att prioritera och delegera. Och jag erkänner motvilligt att jag är lite nervös över hur livspusslet ska gå ihop. men, vi får helt enkelt ta en vecka i taget.

Bilderna är för övrigt tagna i Humlegården. Önskar dig en trevlig vecka.

Vardagsnjut

Publicerad 2012-10-26 22:17:59 i Stadslivet,

Så härligt att bara kunna ta sig en långpromenad längs Djurgårdsbrunnskanalen när andan faller på. Att vara föräldraledig är sannerligen ett privilegium. Och både sonen och jag trivs utomhus. Så det har blivit en hel del turer. Sonen kommer dragande med skor redan kl 06 för att markera. Och när man säger nej hämtar han bara ett par andra skor. Så promenader blir det. Sparka löv, titta på fåglar, klättra i träd och undersöka buskar och träd. Och jag har fått tillfälle att följa naturens skiftningar på nära håll från dag till dag. Vilken lycka.

Trevlig helg

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela