Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Vårtecken 1: påskyndar våren

Publicerad 2011-02-28 05:55:00 i Stadslivet,Uppmuntrande eller en stor portion humor? När jag gick genom Humlegården i Stockholm härom dagen såg jag ljusgröna blad på träden. Jag drog förstås på smilbanden och kände mig ett steg närmare riktiga vårkänslor. Men med decimetertjock snö på marken känns våren fortfarande långt borta.

Nyfiken på förra året. Här är mitt första vårteckensinlägg förra året

 Klicka på symbolen för att komma till Humlebacken
                           och alla andra vårteckens-spanare över hela Sverige.

Vårtecken från och med måndag

Publicerad 2011-02-23 20:21:24 i Allmänt,


På måndag drar jakten på våren igång. Viveca som har bloggen Humlebacken drar igång vårteckensutmaningen för tredje året i rad. Och det är klart att jag ska vara med i år igen (för tredje gången). Bloggare från norr till söder bidrar med vårtecken varje måndag fram till i sommar.

Mina vårteckensinlägg blir markerade med den här symbolen samt en länk till listan över alla vår-bloggare.

Min rosa period

Publicerad 2011-02-23 20:06:12 i Design Inredning,


Efter julen, som hos oss nästan alltid är röd, går jag in i en vit period vid nyår, följt av en rosa. Den rosa perioden kommer med första vårljuset i februari och håller sedan i sig till sommaren. Från fuchsia till babyrosa. Den inleds med rosa tulpaner och sedan är mina ögon som helt fastfrusna vid allt som är flickigt och sött.
- är det din rosa period som talar eller gillar du den annars också, frågar maken som lärt sig att jag blir förblindad av färgen på våren.

Och faktum är att jag inte riktigt kan svara. Men kanske beror det på att jag var en riktig pojk-flicka som barn och hade ingen prinsessperiod. Jag vägrade kjol, lekte mest med den tre år äldre grannpojken Johan, blev lätt arg och var kvartersmästare i brottning. Jag var präktig och ansvarstagande, en typisk storasyster. Min drygt 1,5 år yngre och älskade syster var å andra sidan en riktig flick-flika som älskade allt som var rosa. Idag är det å andra sidan jag som är den som helst går i högklackat, i klänning och är rosa av oss två. Så nu undrar jag är det min rosa period som gör att jag är bedårad av dessa två Bergerer som är till salu hos Bukowskis Market.

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela