Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Faster och farbror!

Publicerad 2009-01-30 07:37:42 i Allmänt,

Klockan 23 på bb och 0019 var han född: Min älskade brors son. Och i ett nafs blev jag faster. En ny titel, en ny roll, helt oförtjänt. 
 

Jag är redan tidigare moster till tre härliga killar (den yngste på bilden), och det är väldigt speciellt med en systers barn. Min syster och jag är liksom mest släkt. Det skiljer bara 1,5 år, vi har känt varandra alltid. Killarna älskar jag av hela mitt hjärta. Men jag inser idag att det är minst lika speciellt med en brors barn. Den första tanken som slog mig var nämligen att nu var min släkt säkrad en framtid, en ny E är född. Och han är världens underbaraste - fastän jag inte sett honom än.

Arkivfynd

Publicerad 2009-01-28 21:18:45 i Antikt och historiskt,

Hittade bilder från hemmet i stan och vårt ledighetsparadis Solåkra i arkivet.


Utsikt från vårt vardagsrum


Men nej, det är inga äkta gamla bilder utan en japansk oldies sajt som Lantlif tipsade om. Blev så nyfiken att jag var tvungen att prova själv. Prova du också här.


Här är originalen

Ny trädgårdsinspiration

Publicerad 2009-01-27 19:08:41 i Trädgårdsdesign,


Längtar längtar. Har anmält mig till fortsättningskursen i trädgårdsdesign på Ulriksdals Slottsträdgård i vår. Höstens kurs gav mig så mycket kunskap och inspiration i vardagen att jag bara måste vidareutbilda mig. För visst blir man sugen när man läser det här:

Äntligen kan vi erbjuda en fördjupningskurs i växtkomposition där vi får utrymme att riktigt frossa i växter, färg och form. Vi kommer att lägga fokus på att planera in "rätt växt på rätt plats" redan från början och lära oss att ta alla årstider i beaktande. Sätt igång med planeringen redan nu så har du drömrabatten klar i vår och får glädjen att njuta av din skapelse hela säsongen!

Och jag har nu äntligen bestämt mig för vilket projekt jag ska ta tag i. Rabatten utanför gästhuset är entrén till huset, den ser vi från vardagsrumsfönstret, när vi sitter ute på altanen, när vi och våra gäster kommer och från sovrumsfönstret osv osv osv. Den ska jag sätta klorna i under projektet.... Lovar att dokumentera....

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela