Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Italien + Sverige = bäst

Publicerad 2011-06-30 21:25:57 i Design Inredning,


Italienska cykelfirman ABICI gav svenska Note Design Studio i uppdrag att utöka deras "Granturismo" linje med fyra nya färger, inspirerade av fyra byggnader i Stockholm. Serien heter förstås Stoccolma. Cykelmodellen, färgerna och hela den grafiska profilen är så snygg och väcker sådant habegär att jag kommer få svårt att sova. Men ingenstans hittar jag var man kan köpa den. Bilderna fotade jag i skyltfönstret utanför Sturegallerian på Grev Turegatan.


Byggnaderna är förstås:
Modello Hötorget 8 - Blå - (Konserthuset)
Modello Birger Jarls Torg 12 - Vit (Birger Jarls Torn)
Modello V Trädgårdsgatan 2 - Röd- (Jacobs kyrka)
Modello Sveavägen 72 - Orange (Stadsbiblioteket)

Ydresjäl från huvudstaden

Publicerad 2011-06-16 23:39:56 i Antikt och historiskt,


Jag är Ydrebo i själen. Älskar det böljande landskapet, sjöarna, de vackra gårdarna och vårt eget ledighetsparadis förstås. Hela trakten är fylld av historia och området känns ursprungligt, äkta och genuint, vilket också den berömde Ydredrotten Leonard Fredrik Rääf tyckte. Det är också ganska långt från de tepayakihällar och superstajlade lägenheter som finns i Stockholm. Och jag älskar kontrasten mellan asfaltsdjungel/skogsdunge och storstadsbrus/fågelkvitter. Att få byta kontorsdräkten och högklackat mot gummistövlar och uttvättad trädgårdsoutfit och ta av sig klockan är höjden av fritid. 

I Torpa finns ett fantastiskt hus till salu för den som är intresserad av byggnadsvård, med egen badplats i Sommen, från 1700-talet. Bara den vackra pardörren och det gråfärgade timret är bara för underbara. Jag hoppas att rätt sorts ägare kommer till huset - någon som förstår dess värden och fortsätter att vårda kulturarvet.  

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela