Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Grönt och rosa i påsk

Publicerad 2010-03-29 09:30:55 i Detaljer,


Melanders Blommor
är en av de finaste blomsterbutikerna i Stockholm. De har alltid så otroligt härliga och lite annorlunda skyltningar. De här olika påskhörnorna i respektive lila, grönt och rosa var jag bara tvungen att dokumentera.

Med detta får jag önska er en riktigt härlig påsk. Vi åker ut till Solåkra på förmiddagen - långt från den digitala världen så det blir en bloggpaus här. Mitt vårteckensinlägg finns nedan... 

Vårtecken från Stockholm och Östergötland

Publicerad 2010-03-29 09:28:47 i Allmänt,


Stora maffiga isblock ser man flyta omkring i Stockholms ström och i Humlegården har snön från gångbanorna smält bort. På Solåkra har våren också kommit igång. Makens föräldrar kom förbi med motorsågar och lunch och vi ägnade lördagen åt att såga av de brutna körsbärsgrenarna.


Våren har verkligen kommit i gång här. Det är svårt att tro att det såg ut så här för bara två veckor sedan. Rådjurs och älgspillning samt avgnavda grenar är tydliga tecken på vår och på att vi bor vid skogen.
Se vårtecken från hela vårt land på Vivecas blogg

Årstidsväxlingar på Solåkra

Publicerad 2010-03-25 15:45:55 i Trädgården,


För några veckor sedan stannade jag till på landet och plåtade. Kunde knappt ta mig fram till huset genom de lårhöga snödrivorna. Så annorlunda det ser ut. Det är nästan så att man inte känner igen sig. Här är en liten bildkavalkad.


Förutom våra söndriga körsbärsträd har bonden varit ute och gallrat ganska rejält längs vår tomtgräns, eller kanske till och med på vår tomt.
Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela