Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Botaniska tryck och dekorationsband

Publicerad 2010-08-31 07:16:39 i Detaljer,


Fina dekorationsband till köket och botaniska planscher hittade jag i tidningen Gård&Torps webbshop. De håller sommaren och värmen i gång. I övrigt är jag lite vemodig över att det snart är dags med strumpor i skorna, elementen ska sättas på och att det är dags att ständigt gå och småfrysa. I morse var det lite extra svårt att kliva upp från mitt varma duntäcke. Så jag hoppas att jag blir varm på träningen strax.

Sommarfynd till övre hallen

Publicerad 2010-08-28 16:59:07 i Övre hall,Det är bra med sommarledighet. En hel del små auktionsfynd och detaljer har kommit på plats under sommaren på Solåkra och det är dags att visa det. På en auktion i sommar slog vi till på en utdragssoffa och ett par ljusstakar i masurbjörk och på en loppis fyndade vi små tavlor. Dessutom har kajutan fått en hylla. Soffan ska målas och få dynor, men jag har inte riktigt bestämt mig för färg. Gardinerna i kajutan och vid fönstret är gröna och röda så det blir antingen en röd eller grön soffa.  


Gardiner från Les Tissus Colbert

Ljusstakar i masurbjörk och några av tavlorna

På golvet dörrstoppen Ekollon från Svenskt Tenn

Gardiner från Les Tissus Colbert, foto från Venedigresa

Drömmen om ett sovloft

Publicerad 2010-08-27 16:00:41 i Stadslivet,Genom en riktig trappa i köket når man vårt vindsförråd. Maken och jag drömmer om att isolera vinden, sätta in ett trevligare glas i takfönstret och göra om halva ytan till ett sovloft. När jag såg Tokyobed från Piero Lissoni för italienska Porro"Sköna Hemsreportaget Välvinklat i Vasastan" blev jag övertygad - en sån bara måste vi ha i vindsrummet när/om vi bygger om där.

Foto: Sköna Hem

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela