Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Julshopping i London

Publicerad 2010-12-23 10:29:00 i Resor,


London har en alldeles speciell plats i mitt och makens hjärta. För fem år sedan friade han till mig där och sedan dess brukar vi fira årsdagen i december där med lika delar julklappsshopping, kulturoch god mat och dryck. I år utforskade vi stadsdelen Belgravia som har en hel del spännande inrednings och antikvitetsbutiker. Och gatorna runt Notting Hill. Och jag blir alltid så otroligt inspirerad av utbudet. På kultursidan blev det dels ett besök på Tate Moderns utställning om Paul Gaugin, Victoria & Albert Museum och National Gallery (ovan), och ett dagligt besök på favoriten Fortnum & Masons julavdelning bland annat. Lunch högst uppe på Harvey Nicols och middag på klassiska Wolseley med efterföljande drinkar på The Ritz hör också till traditionerna. Vi bodde på Cadogan Hotel på Sloane Street och avnjöt Afternoon-Tea sista dagen.
 
Fortnum & Masons julavdelning samt Afternoon Tea på Cadogan Hotel

Maken i Belgravia

 
Fantastisk julskyltning i blomsterbutik på Sloane Street

Lacksvart och guld på klassiska Wolseley

En försmak av julen

Publicerad 2010-12-20 19:26:54 i Jul,


Om en liten stund bär det iväg till ett dignande julbord med nyfunna vänner tillika nya grannar i huset. Och jag ser fram emot både maten och sällskapet. Helgen har varit en riktigt mysig förjul. All snö bidrar onekligen till stämningen. Eftersom vi firar julen borta och är riktiga julomaner vill vi ta vara på juletiden hemma här hos oss själva. Så julgranen är införskaffad och klädd, och så utväxlade vi gåvor med min bror, svägerska och deras son eftersom vi inte ser dem under juldagarna. På det här sättet blir julen längre, inte minst eftersom jag är ledig hela veckan. Vilken lyx.
Foto: Countryliving

Får man längta till våren?

Publicerad 2010-12-17 17:08:00 i Allmänt,


Efter att ha överdoserat brysselkål under några veckor har jag äntligen kommit ur min enorma vintertrötthet - lagom till jul! Därav mina minimala insatser på bloggen (om det var någon som undrade). Grönsaker är ganska fantastiska. Min vanliga vinter-broccoli-frenesi har i år bytts ut mot en abnorm brysselåls-craving. Efter lite research på Hälsosidorna om kålväxter har allt fått en logisk förklaring: 
Brysselkål är nämligen extra rik på Folsyra och Kalium som just motverkar trötthet, hängighet och svagt imunförsvar. En fantastisk vintergrönsak med andra ord.

Nu spelar det ingen roll att det är julafton om en vecka. När Allt om Trädgård.se listar 2011 års trädgårdsmässor bara måste jag välja ut mina favoriter inför nästa år:

Stockholmsområdet
10–13 mars
Rum & Trädgård, Kistamässan, Stockholm.
8–10 april Din Trädgård, Conventum, Örebro.
24–27 mars Nordiska Trädgårdar, Stockholmsmässan, Älvsjö, Stockholm.

Danmark
20–22 maj & 3–5 juni
Livsstilsmesse på Gavnø slot, Næstved.
20–22 maj Ledreborg livsstilsmesse, Lejre.
1–5 juni Mit hjem er mit slot, Det Kongelige Danske Haveselskabs have, Köpenhamn.

Foto: Nordiska Trädgårdar/Stockholmsmässan

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela