Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

En stjärna i köket

Publicerad 2012-08-22 09:35:40 i Detaljer,Så har vi äntligen beslutat oss - och beställt - en takspot till köket hemma i stan. Det blev "Star" av Jonas Bohlin. Vi har tittat på hur många olika takbelysningsalternativ som helst. Och skruvade till och med ned den snygga men lite enklare spoten vi har i köket på landet för att prova. Vårt kök är ganska smalt och avlångt så det ska till lite längd för att få det snyggt. Och så vill vi inte ha för många spotar heller.
 

Tveksamheten har mest legat i frågan att föra till ytterligare en färg i köket, vi har mässingsbeslag, och takspoten är i koppar. Så då har alternativet varit vitt - vilket alltid är fint. Men nej, inga alternativ kändes riktigt ett hundra procent. Nu är den i allafall beställd - och kommer om en 7-8 veckor - lagom till det är alldeles nödvändigt för att kunna laga mat i köket.

Foto: Olsson & Gerthel

Kommentarer

Postat av: Monica

Publicerad 2012-08-22 14:32:15

Det kommer säkert att bli jättefint!

Kram, Monica

Postat av: Dodokten

Publicerad 2012-09-12 22:28:50

Roligt att ni har valt den takspott, den står också på min önskelista till vårt vardagsrum i Hornbaek, just i koppar.
Samma bild som du visar har jag också sparat, interiören är från Sveriges ambassad i Berlin.

Svar: Ja visst är den fin. Tror att det skulle bli hur snyggt som helst i Hornbaek.
Ledighetsparadiset Solåkra

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela