Kantareller och gott sällskap



Så kul det är att träffa kära vänner. Som nu i helgen, tillexempel. Vi är fem tjejer som sedan första året på universitetet/högskolan gjort tjejresor tillsammans varje år. De fyra andra känner varandra sedan grundskolan. Medan jag är från en annan stad. I helgen kom två av dem på besök.

Det som är härligt med den här konstellationen är att vi alltid har varit ganska olika och har tagit olika vägar i livet, men vi allihop värdesätter just hantverk och familjen - alltså har liknande grundvärderingar. Hantverk, keramik och kultur har alltid varit vitala delar av våra träffar. Och så snack förstås. Så man får alltid nya infallsvinklar och berikas särskilt när vi ses. Dessa fyra kvinnor är alla talangfulla, intelligenta och fantastiskt drivna i allt de företar sig - och framgångsrika också. Så jag beundrar dem. Så man kan väl säga att jag är en utböling på fler sätt (ha ha) Och det spelar ingen roll hur ofta vi ses - vi tar vid där vi slutade. Och i helgen kom två av dem upp till Solåkra. Jag verkligen uppskattar dem och som en av dem skrev i ett sms "det är alltid terapi för själen att träffa gamla goa vänner" - sannerligen.

Vi njöt av lunch med efterföljande spatsertur och när maken tröttnade på babblet gick han ut i skogen och plockade flera liter kantareller. Medan vi fortsatte. Så det blev en bonusdag på alla sätt och vis. Både lekamligt och själsligt.
#1 - - Monica:

Goda vänner och färska kantareller - vad kan man mer begära?

Kram, Monica