Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Kantareller och gott sällskap

Publicerad 2012-08-13 13:10:00 i Allmänt,Så kul det är att träffa kära vänner. Som nu i helgen, tillexempel. Vi är fem tjejer som sedan första året på universitetet/högskolan gjort tjejresor tillsammans varje år. De fyra andra känner varandra sedan grundskolan. Medan jag är från en annan stad. I helgen kom två av dem på besök.

Det som är härligt med den här konstellationen är att vi alltid har varit ganska olika och har tagit olika vägar i livet, men vi allihop värdesätter just hantverk och familjen - alltså har liknande grundvärderingar. Hantverk, keramik och kultur har alltid varit vitala delar av våra träffar. Och så snack förstås. Så man får alltid nya infallsvinklar och berikas särskilt när vi ses. Dessa fyra kvinnor är alla talangfulla, intelligenta och fantastiskt drivna i allt de företar sig - och framgångsrika också. Så jag beundrar dem. Så man kan väl säga att jag är en utböling på fler sätt (ha ha) Och det spelar ingen roll hur ofta vi ses - vi tar vid där vi slutade. Och i helgen kom två av dem upp till Solåkra. Jag verkligen uppskattar dem och som en av dem skrev i ett sms "det är alltid terapi för själen att träffa gamla goa vänner" - sannerligen.

Vi njöt av lunch med efterföljande spatsertur och när maken tröttnade på babblet gick han ut i skogen och plockade flera liter kantareller. Medan vi fortsatte. Så det blev en bonusdag på alla sätt och vis. Både lekamligt och själsligt.

Kommentarer

Postat av: Monica

Publicerad 2012-08-15 21:13:52

Goda vänner och färska kantareller - vad kan man mer begära?

Kram, Monica

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela