Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Långholmens koloniträdgård, 1

Publicerad 2012-08-17 18:36:05 i Trädgårdsdesign,
Sonen går på en öppen förskola för adopterade några gånger i veckan (ganska fantastiskt faktiskt). Under några veckor på sommaren håller de till på Långholmen (ännu mer fantastiskt), en av Stockholms 14 innerstadsöar, och en oas för alla Stockholmare. Sonen somnade i vagnen på väg dit häromdagen, så jag passade på att plåta i Koloniträdgårdarna.


Lite lugnare färgtoner i sensommarrabatten.
Höstanemonen /Anemone hupehensis) i långa rader

Stora Henriksvik med sitt charmiga kafé omgiven av ett jätteträdgårdsland fyllt av allehanda grönsaker - man blir sugen. Gillar särskilt de rödmålade kanterna - i kombination med matchande vallmo.
Kommentarer

Postat av: Monica

Publicerad 2012-08-17 22:14:06

Vilken underbar miljö för sonen - och för alla andra!

Kram, Monica

Postat av: Frun på Solåkra

Publicerad 2012-08-20 07:13:18

Det kännns som ett privilegium att bo i en stor stad med så mycket härliga grönområden

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela