Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Potagern i augusti

Publicerad 2012-08-17 09:40:09 i Trädgården,Tänk, man glömmer alltid hur härligt frodig trädgården är i augusti. Men det märks ändå att allt här är lite försenat pågrund av den kalla våren. Naturen råder vi inte över och jag tänker på torparen som levde här på 17-1800-talet och var helt beroende av jordens avkastning. Det är inte vi. För oss är trädgården avkoppling och njutning. Avkastningen en bonus. Det är stor skillnad. Här kommer en bildkavalkad från potagern nu.Löklandet där det växer purjo-, scharlottenlök och krasse. Scharlottenlök är fint redan på våren då det mesta är brunt.


Salladslandet. Här växer Zuchini, isbergssallad och gurka. Gurkan som vi förkultiverat klarade inte den kalla och torra våren utan frös. Här hade vi tidigare i sommar också rädisor.


Sallad, mangold och bondbönor. Tyvärr har harar och rådjur hittat hit. De gillar mangold och rödbetsblad.


Rödbetor, morötter, majs och sockerärtor. Längst bak växer solrosor (som alltså ännu inte gått i blom), ringblommor tillvänster, hallon till höger och i hörnan krusbär följt av svarta vinbär.

Potagern tidigare år i augusti
- Potagern under augusti 2011
Rotfrukter, bönor och ärtor, 2010 
- Solrosor är sommar, 2010 
- Skördetid, 2009   

Kommentarer

Postat av: Monica

Publicerad 2012-08-17 18:28:08

Så mycket härligt ni har att skörda!

Ja, man undrar hur dom hade det, som var tvungna att klara hela vintern på det dom odlade!

Ha en trevlig helg, kram, Monica

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela