Ledighetsparadiset Solåkra

Nära sjön Sommen i Östergötland lever vi ut våra trädgårdsdrömmar. Långt från vardagen i stan. Odling, trädgårdsdesign och säsongsreflektioner. Och inne i lantlig modern 1700-tals inredning.

Höj blicken

Publicerad 2012-10-15 10:03:14 i Kök,

Nu är den äntligen på plats: takspoten "star" av Jonas Bohlin för Örsjö. Så fint det blev - nästan bättre än väntat. De råa kopparrören ger en värme till rummet och känns helt rätt.
-den är som en skulptur, fast utan att dominera, som maken uttryckte det.

Hela tiden har vi återkommit till den här lampan, maken och jag, i jakten efter takbelysning. Drygt två år har köket stått klart. Men ingen enda lampa har känts rätt. Så det blev den här. Hela helgen har jag njutit av att ha lampan tänd och vi har varit mycket i köket hela familjen. Bara suttit på golvet. Bra belysning ska man helt enkelt inte snåla in på.

Vilken härlig helg vi har haft. Hos min bror med kusinerna i lördags och en spontanträff med ett helt gäng barn från samma land som sonen på sjöhistoriska i söndags, följt av lekdejt med ytterligare vänner i en lerig lekpark. Både sonen och jag gillar när det är fart och fläkt och pappa har fått tid att skriva på sin bok. Alla nöjda.

Hoppas också att du haft en skön helg.

Kommentarer

Postat av: Monica

Publicerad 2012-10-15 23:18:17

Såå fin! Modern och stilenlig samtidigt...
Kram, Monica

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ledighetsparadiset Solåkra

Våren 2008 inleddes renoverandet av vårt ledighetsparadis Solåkra - ett torp i Östergötland med eftersatt trädgård. Här lever vi ut våra drömmar i gummistövlar och trädgårdsbyxor, långt borta från vardagens stressiga storstadsliv. Vi har sålt Solåkra under hösten 2016 och letar efter nytt. Följ stiligahem.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela